racerhäst eller dressyrhäst?

Igår var det ingen ridning (låååång freeeeeedag) så vi kan prata om förra veckans lektion på Tamara.
 
Hon har ett babypelhambett och jag är välmedveten om hur det ser ut men jag måste ha haft korslutning. Jag tyckte att bettet såg jätte konstigt ut när jag tränsade men jag kunde inte lista ut vad det var för fel. I skrittpauserna så pratar ridläraren med alla. När vi pratade så nämde Frida (ridläraren) att tyglarna bara satt i den övre ringen på bettet och verkade som ett vanligt bett. Det förklarade varför det såg så konstigt ut  när jag tränsade.
 
I början av passet så ville hon inte riktigt ställa och forma sig för min vänstra skänkel. Men efter ha ridit på en volt några varv så blev det bättre. Men det släppte helt när vi bytte varv. Vi fick flytta skänelvikning  några steg och sen flytta tillbaka. När jag skulle flytta för vänsterskänkeln så svarade hon så bra så jag blev riktigt imponerad så det var inte varvbytet (att hon hamde i enkla varvet) som gjorde att hon kändes finare.
 
Vi fick träna på enklabyten (övningen jag visade häromdagen). Tamara tycker det är jätte roligt. Hon är en väldigt pigg häst men hon är riktigt lydig och väntade snällt på mina hjälper och gjorde vad hon skulle. Jag tycker hon har blivit bättre på att fatta galopp mot första gången jag red henne.
 
När vi travade av så kändes det att man hade mildare bett. Racerhästen travade på ordentligt. Jag red lite bågar för att bromsa/aktivera henne så det inte gick så fort. Jag lär mig hellre att rida piggheten än att bromsa piggheten med skarptbett (som bara gör henne kortare och försämrar formen)
 

Enklabyten -dressyrövning

I fredags var det dressyrlektion igen. Vi fick fortsätta träna på enklabyten och red denna övningen:
 
 
Vi fick rida tre serpentinbågar. När man passerar medellinjen första gången så fattar man galopp och rider en båge i galopp. när man passerar medellinjen igen så gör man ett enkeltbyte. När man kommer till A/C så bryter man av till trav och börjar rida en ny serpentinbåge med fattning på medellinjen.
 
Följ alltå pilarna. Galoppfattning vid första röda pilen (i den volten till höger). Galopperar förbi pil 2. Vid pil 3 så gör man ett byte. Vid pil 4 så har man ny galopp. vid lilaröda pilen så bryter man av till trav. Vid först lila pilen så fattar man  vänster galopp. Man galopperar förbi lila pil 2. Vid lila pil 3 så byter man galopp. När man galopperar förbi lila pil 4 har man alltså höger galopp. För att sedan bryta av vid den röd/lila pilen.
 
Hänger ni med? Jag är inte bra på att förklara känner jag ;) haha

Provridning Baloo och nyköpt Cirona

Vet ni vad jag hittade igår? En bild ifrån när jag provred Baloo. Året var 2002 och det spöregnade och Baloo gillar inte vattenpölar.
 
 
Sen åker vi bak i tiden till år 2000. På bilden ser vi när jag hämtade Cirona.